Mededelingen


U heeft ongetwijfeld de laatste tijd veel in de media gehoord dat de huisartsen het erg druk hebben. Dat wil echter niet zeggen dat wij u niet verder kunnen helpen of dat u uw zorg moet uitstellen. Integendeel! Het vraagt gewoon om iets meer planning zodat iedereen tijdig de gepaste hulp kan krijgen. Ook u kan ons helpen om deze planning vlot te laten verlopen. Daarom delen we graag onderstaande tips met u. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we onze zorg zo goed mogelijk kunnen blijven garanderen!


- Heb je een afspraak nodig, wacht dan niet te lang om deze vast te leggen.
- Zie je online geen afspraken beschikbaar staan? Bel dan naar de praktijk. Doorgaans hebben we elke dag nog afspraken ter beschikking die niet online staan, specifiek voor mensen met dringende problemen.
- Geef aan of het een dringende afspraak is of niet.
- Geraak je ‘s ochtends niet meteen telefonisch binnen in de praktijk? Heb geduld, waarschijnlijk zijn de telefoonlijnen overbezet. Probeer het over een vijftal minuten nog eens.
- Ga voor elke consultatie na of je nog voorschriften voor je vaste medicatie nodig hebt en bespreek dit tijdens je afspraak.
- Hou je telefoongesprek met je arts zo kort mogelijk. Heb je meer tijd nodig, maak dan een afspraak.
- Twijfel je of je een doktersafspraak nodig hebt? Kijk het na op: www.moetiknaardedokter.be

Bij geplande controles
Als je op een geplande controle moet komen, boek dan liefst één of twee weken op voorhand je afspraak in. Geplande controles plan je bij voorkeur niet op maandagen, brugdagen of na een verlengd weekend. Zo kunnen mensen die in het weekend ziek worden vlot terecht. Plan routine afspraken bij voorkeur buiten de vakantieperiodes. Vaak nemen huisartsen dan zelf ook verlof en is het dus drukker voor de overgebleven artsen.

Wist je dat…?
Ouders van schoolgaande kinderen over attesten beschikken om een kortdurende afwezigheid van school zelf te rechtvaardigen. Werknemers van bedrijven met meer dan 50 werknemers vanaf nu drie maal per jaar één dag kunnen thuisblijven omwille van ziekte, zonder hiervoor een doktersbriefje te moeten binnenbrengen. Je op www.zinloosattest.be meer info kan vinden over courante attesten die eigenlijk niet gerechtvaardigd zijn. Zo help je ons om de administratieve overlast te verminderen.

Opgelet: het secretariaat is elke middag gesloten tussen 12u en 14u.

Bedankt voor jullie begrip.
Vakanties

Dr. Vaes Marleen is onze vaste vervangarts.
Afspraken kunnen onder haar naam op de website ingeboekt worden. Dr. Marleen Vaes beschikt NIET over een elektronische betaalterminal. U kan bij haar dus niet met betaalkaart betalen. Gelieve hier rekening mee te houden.

Afwezigheden

23 tem 24 maart: Dr. Geurts
24 maart: Dr. Beinsberger
24 maart tem 31 maart: Dr. Bart Claes
31 maart tem 7 april: Dr. Vaes Marleen
31 maart : Dr. Geurts

3 tem 7 april: Dr. Beinsberger
17 april: Dr. Box
24 april tem 4 mei: Dr. Jans

2 tem 5 mei: Dr. Geurts
15 tem 23 mei: Dr. Box
19 mei: Dr. Beinsberger en Dr. Simons
22 mei tem 9 juni: Dr. Van den Bossche
31 mei tem 2 juni: Dr. Geurts

Aandacht aanpassing wachtdiensturen
Vanaf 1 april zal de wachtdienst ingaan vanaf 18u. U kan voor de wachtdienst terecht op het nummer 089/75.75.75

Voor bloedafname kan u elke weekdag terecht in onze praktijk tussen 08.00 uur en 08.30 uur. Gelieve u aan de balie aan te melden met het afnameformulier voor bloedname dat u van uw huisarts heeft ontvangen. Indien u niet over een afnameformulier beschikt, dient u een afspraak in te boeken op de raadpleging bij uw huisarts.
Beste patiënten,
Indien u voor 2 personen of meer op afspraak komt, gelieve dan ook 2 afspraken of meer te maken!
“Samenwerken om te streven naar optimale zorg en
kwaliteit met een hoge graad van bereikbaarheid“